Den inre resan

Fem frågor till Lucy Larsson

I september lanserar ARC Publishing i samarbete med CH Spirituellt antologin Den inre resan där 13 författare bidrar med sina personliga berättelser om vägen till att skapa det liv vi drömmer om. Lucy Larsson medverkar med kapitlet ”Att vara modig betyder inte att jag inte är rädd”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag är en varm och kärleksfull person, full av energi att leva och omfamna livet. Jag är känd bland mina vänner och kollegor som inspirerande och en person som lyser upp ett rum. Jag tror på människans potential att utveckla sig och ens egen förmåga att växa ur sig själv.

Som utbildare, verksamhetsutvecklare och inspirationstalare betonar jag vikten av att prioritera dig själv, att våga se framåt och ta klivet mot den förändring du längtat efter. Jag är en stolt person som värdesätter integritet, respekt och förtroende. Därför är jag känd bland många som en person som leder med sitt hjärta.

Berätta kort vad du skriver on i ditt kapitel i boken
Det handlar om samspelet mellan mod och rädslor där kultur, tradition, personlighet, kompetens, integration, och mycket har påverkat mig som person. Här får du en liten ”teaser” från mitt kapitel:

”De vanligaste frågorna jag fick av mina vänner och bekanta var; Varför? Har du fått ett nytt jobb i Halmstad? Har du någon anknytning till Halmstad? Vad ska du göra där?  Svaren till alla dessa frågor blev ”nej”, ”jag vet inte än” och ”varför inte”.

Jag blev glad att höra berörande ord och varma tankar. Jag fick ofta höra ”vad modig du är.” Har du någonsin känt att alla ser hur modig och stark du är men djupt inom dig samlas din osäkerhet på grund av dina rädslor och du känner dig otillräcklig? Så kände jag allt som oftast.

För mig har det varit viktigt att reda ut alla rädslor och osäkerhet för att kunna vara en bra förebild för mina barn.”

Varför vill du medverka i en antologi om personlig utveckling?
I skolbiblioteket på Samoa satt vi cirka 50 elever och fick en kreativt skrivande uppgift på engelska. Jag gillade inte att skriva när jag gick i skolan. Ofta fick jag lågt betyg på skrivande uppgifter. Läraren den dagen var inte min vanliga engelskalärare utan en amerikansk kvinnlig lärare som bott på Samoa i många år. I biblioteket var det ovanligt tyst för 50 elever. Det säger en del om hur rädda vi var för henne. Efter att jag skrivit klart min uppgift gick jag fram för att lämna den till läraren. Hon tog emot den och jag gick tillbaka till min plats. Några minuter senare ropade hon på mig. Innan jag kommit fram till hennes bord, rev hon A4-pappret och släppte den så två delar flög iväg på olika håll. Jag skämdes inför mina vänner! Jag blockade upp pappersbitarna och gick tillbaka till min plats. Den dagen blev min förmåga att skriva värdelös i mina egna ögon. Istället av att lära mig att bli bättre på att skriva, undvek jag att skriva i alla mina år i skolan. Då var jag 15 år. Jag gillar fortfarande inte att skriva. Men att medverka i en antologi är ju en del av att övervinna rädslan att jag inte kan skriva bra. Att skriva ett kapitel är i sig personlig utveckling för mig. Innehållet av min personliga utveckling blir någon annans verktyg till sin egen resa. Att få denna möjlighet av CH Spirituell är guld värt och jag passar på att bidra till andras utveckling.

Vad vill du uppnå med boken?
Vi lever i ett multikulturellt samhälle som är berikat av många olika kultur och nationaliteter. Jag är en av dem med annan kultur. Att integrera sig i det svenska samhället upplevs olika för alla. Vi har olika berättelser bakom varför var och en flyttar i Sverige. Alla våra olika berättelser är värt att berättas och höras. Med boken vill jag vara en röst för många som gjort liknande integrationsresor för att skapa ett liv i det svenska samhället. Du behöver inte gått igenom en dramatisk upplevelse för att din berättelse ska vara trovärdig eftersom du är Du och Du är trovärdig som du är.

Vad är din vision inför framtiden?
Allting börjar med mig själv och därför handlar min vision först och främst om mig. Jag strävar kontinuerligt efter att må bra, utvecklas både intellektuellt och psykiskt samt bygga upp min inre styrka för att på ett hälsosamt och trovärdigt sätt kunna bidra till andras utveckling.

Jag ser gärna ett välmående samhälle människor är snälla mot varandra och tar hand om Moder Jord. Ett friskare samhälle för våra barn, barnbarn, barnbarnsbarn och kommande generationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.