Petra AritonSå länge jag kan minnas har jag haft en kärlek till det skrivna språket. På önskelistan till födelsedagar och jul fanns alltid böcker. Jag var en flitig besökare på biblioteket. Jag fyllde anteckningsböcker med berättelser. I skolan var, utan tvekan, svenska det roligaste ämnet. Som mest hade jag över 30 brevvänner från hela Sverige. Jag skrev långa brev om mina vardagsfunderingar.

Att jag idag arbetar som frilansskribent, förläggare och författare är därför egentligen ingen överraskning. Vägen dit har dock varit krokig, från en magisterexamen i pedagogik med inriktning på personalutveckling och utvärdering till utbildad kroppspsykoterapeut med teknikerna intuitiv massage, light puncture, voice dialouge och frigörande andning. Jag har jobbat med allt från lägerledare, bildlärare och ungdomscaféföreståndare till glassförsäljare, arbetsmiljökonsult och torgintervjuare.

Våren 2012 spökskrev jag ICA-handlaren som drog i nödbromsen, en bok om medveten närvaro, som är min coachkollega Roger Marklunds berättelse om hur han trodde att livet var slut när han hamnade på hjärtintensiven och hur han då bestämde sig för att aldrig mer missa en endaste sekund av sitt liv igen. Det var när boken nästan var klar som det landade en vision i mig att fortsätta hjälpa personer som bär på en verklighetsbaserad berättelse som de vill få publicerad. Jag startade Ariton Förlag, som är ett förlag med utgivning inom personlig utveckling och sund livsstil.

På Ariton Förlag hjälper vi människor som vill förverkliga sin bokdröm. Var du än befinner dig på vägen till din bokdröm kan du få support av oss och nå mål som du inte trodde var möjligt.

Sedan starten hösten 2012 har Ariton Förlag också startat fem webbtidningar med olika inriktning för att ge människor ny kunskap och inspiration – helt gratis.

I webbtidningen Allt om skrivande vill vi ge dig skrivtips och inspiration till skrivande – helt gratis!

Med förhoppning om inspirerande läsning,

Petra Ariton
Chefredaktör och bokdrömsmöjliggörare

Share →

One Response to Om webbtidningen

  1. […] om skrivande är en webbtidning för vilken Petra Ariton är redaktör. Via Allt om skrivande får läsaren inspiration och tips för sitt skrivande – helt gratis. Petra Ariton är också […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *