Författare berättarÖver en fika kan allting hända

En viktig fika med Peter Westberg

Berätta kort om dig själv
Jag är 31 år, bosatt i Stockholm och driver till vardags ett eget företag sedan lite mer än fyra år.

Hur fick du idén till din novell?
Faktum är att novellen, eller närmre bestämt det komiska missförståndet som är en central del i intrigen, är en så kallad ”kill your darling” som jag från början ville få med i min första skräckroman (eller möjligen den potentiella uppföljaren), men den fick helt enkelt ingen naturlig plats. Så nog blev jag nöjd över att ändå få använda mig utav materialet istället för att enbart kassera!

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är oerhört viktigt. En stunds verklighetsflykt efter jobbiga dagar eller veckor, en oerhört tillfredsställande känsla av att få uttrycka sig kreativt och, på senaste tiden, emellanåt få nå ut till gemene man med något man filat på.

Hur sorterar du din bokhylla?
Det är nu författaren i mig får ta fram skämskudden och krypa till korset – Jag lyssnar i princip enbart på ljudböcker (ska ändra mig, jag lovar!), så faktum är att min fysiska bokhylla är minst sagt liten, rent av knappt existerande.

Hur viktigt är fika för dig?
På intet sätt heligt, om sanningen ska fram. Visst är det härligt att ta en kaffe och prata med nära och kära, men fika i sig har ingen speciell plats i mitt hjärta.

Vad är ditt favoritfika?
En riktigt välgjord chokladboll är förbaskat svårt att konkurrera ut. Med kokosflingor, bör tilläggas, inte pärlsocker. Aldrig pärlsocker.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända“, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Peter Westberg medverkar med novellen ”Hedersuppdraget”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.