Den inre resan

Fem frågor till Stina Helenefors

I september lanserar ARC Publishing i samarbete med CH Spirituellt antologin Den inre resan där 13 författare bidrar med sina personliga berättelser om vägen till att skapa det liv vi drömmer om. Stina Helenefors medverkar med kapitlet ”Vägen till mitt sanna jag”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag brinner för en bättre värld att leva för andra, har hela tiden under min livstid haft mantrat ”Hur kan jag bidra till ett bättre samhälle?” Den inre resan hos mig har handlat om erfarenhet av att vara utsatt både som barn och vuxen, hur jag genom personlig utveckling valt en ny identitet. Jag har en stor passion för stresshantering, personlig utveckling, omprogrammering av tankar och att hjälpa andra hitta sitt sanna jag. Kropp, själ, kost och träning är viktiga delar i mitt liv, att hitta balansen mellan att älska mig själv och dela med mig av min energi till andra är drivkraften för att hjälpa andra.

Idag är jag wellness coach, stressterapeut och författare som vill bidra genom att hjälpa andra att hitta meningen med livet för dom utifrån deras sanna jag.

Berätta kort om vad du skriver om i ditt kapitel i boken
Det är ett kapitel om självförverkligande, hur du kan ta tag i ditt liv och ta ansvar för hur du mår genom att analyser dig själv och ta steg i rätt riktning. Hur du kan styra dina tankar och affirmationer till att skapa ett bättre liv för dig oavsett vart du är idag eller hur du levt ditt liv. I kapitlet delar jag med mig av min resa från att leva där jag satsade endast på karriär, levde i destruktiv relation, blev utbränd, var med om livshotande bilolycka som påverkade mitt liv för alltid och hur jag mitt uppe i en tid av stress utan reflektion bröt ryggen. Alla dessa wake up calls skapade en inre motivation att gå tillbaka till den personen jag alltid varit, en sportig och hälsosam person med sund identitet. Kapitlet beskriver vägen från att inte ta hand om mig själv till att börja ta tag i de saker i mitt liv som jag ville ändra på. Genom en personlig utvecklinghetsresa och självledarskap sorterade jag mina tankar och valde nya sätt att tänka och agera. Idag har jag slängt negativa tankar i papperskorgen och hängt upp positiva affirmationer på en tavla på väggen

Varför du vill medverka i en antologi om personlig utveckling
För att avdramatisera livet och visa att man kan bli fri från skuld och skam om man är snäll mot sig själv och tar tag i sitt liv. Att våga berätta om det som inte känns bra i livet eller om det som är skuld- eller skambelagt. Att inspirera unga vuxna att våga berätta om sin inre omvärld för andra.

Vad vill du uppnå med boken
Hjälpa miljoner unga vuxna att hitta sätt att förverkliga sina drömmar utifrån det inre sanna jaget och hitta meningen med livet för dom.

Vad är din vision inför framtiden
En jämlik värld fri från psykisk ohälsa och stress för unga vuxna där de kan leva för att förverkliga sina drömmar utifrån sitt sanna jag. En värld där jag kan bidra till att sprida kunskap om stresshantering, psykisk och fysisk ohälsa och inspirera andra till att ta tag i sitt liv och våga ta klivet in i ovissheten. Hjälpa samhället att skapa ett mer positivt liv med glädje och inspiration för kropp och själ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.