Författare berättarHitta din motivation

Fem frågor till Benny Fröjd

I våras lanserade Ariton Förlag antologin Hitta din motivation där 15 författare ger sina bästa motivationstips. Benny Fröjd medverkar med kapitlet ”Motivation kontra motstånd”.

Berätta kort om dig själv
Jag heter Benny Fröjd, är 57 år och bor i Gävle med min sambo och två katter. Jag jobbar som psykolog i primärvården, med korta samtalskontakter.

Jag återupptog mitt intresse för skrivande för några år sedan och hoppar nu, på gott och ont, mellan olika projekt. Mest blir det lätt absurda noveller.

Förutom att läsa och skriva är jag intresserad av gamla bilar.

Berätta kort om vad du skriver om i ditt kapitel i boken
I mitt kapitel skriver jag om hur jag i mitt arbete jobbar med mina patienters motivation till den förändring som kanske måste till för att få ett bättre liv och det motstånd som ofta också finns.

Jag skriver också om hur jag själv ibland har fått kämpa för att hitta min egen motivation.

Hur sorterar du i din bokhylla?
Min bokhylla sorterar jag inte. Jag försöker hjälpligt att åtminstone ha alla böcker av samma författare ihop men det är inte helt säkert att det alltid blir så.

Vad läser du just nu?
Jag har ovanan att hålla på med flera böcker samtidigt. Just nu är det bland annat: Det lungsjuka huset, Matilda Gyllenberg; Terapins gåva, Irvin Yalom; Medmänniskor, Stefan Einhorn och Brevet till fadern, Franz Kafka.

Vad längtar du mest efter just nu?
Just nu längtar jag, och troligen de flesta andra, på att Corona-eländet ska ebba ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.