Författare berättar

Över en vårfika med Per Berg

Berätta kort om dig själv
Jag är född 1958 i Norrköping, uppvuxen i Nyköping och nu bosatt i Stockholm. Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv arbetet med frågor som rör säkerhet, hälsa och miljö. Jag började skriva skönlitteratur under våren 2005 och har under 2014 medverkat i novellantologierna #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige och #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek utgivna på Ordberoende förlag, Insikter och Över en fika utgivna på Ariton Förlag och Bakom Masken på Whip Media genom Författarsällskapet på Facebook. Jag har också under 2015 och 2016 medverkat i serien De sju dödssynderna på Ariton Förlag.

Hur fick du idén till din novell?
Jag började fundera på vad som händer med tankarna man har om livet när man blir äldre, i det här fallet riktigt gammal. Hur gör man ett snyggt avslut? Hur skulle jag själv vilja ha det. Längtan, minnesbilderna från förr som dyker upp och människor man aldrig glömmer. Som tur är upptäckte jag att nyfikenheten och livslusten aldrig tar slut.

Är det viktigt att läsa böcker?
Ja. Läsandet är viktigt. Hur ska man annars kunna utveckla sig själv och få nya vinklingar på livet. Jag har läst det mesta som går att läsa fram till mitten av nittiotalet. I dag läser jag lite, tyvärr. Skrivandet har tagit över.

Pocket, inbunden eller e-bok?
Ingetdera. Jag vill ha alla typer för att attrahera alla målgrupper. Även ljudbok. E-bok är idag ett måste.

Vad är ditt favoritfika?
En vanlig kopp kaffe. Se min novell Café 4an i Över en fika.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Per Berg medverkar med novellen ”Mannen som sagt sitt”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.