Författare berättarÖver en sommarfika

Över en sommarfika med Mirjam Lindahl

Berätta kort om dig själv
Jag är en skapande själ som hittat hem bland ord och toner. Jag är egenföretagare, fru, mamma, matte, morgontrött och kaffejunkie.

Hur fick du idén till din novell?
Frågan “meningen med livet” var så stor att jag fick lov att titta utanför mig själv och det uppenbara. Vad är meningen…? utifrån den situation man befinner sig i.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
Oj… Jag önskar mig P-O Enqvists sammetsspråk men kan omöjligt välja bara en av alla fängslande historier jag läst. Men nån som sålt bra kanske… 😉

Hur peppar du dig själv när du tvivlar på din egen berättelse?
Det är svårt. Jag lägger undan ett tag och försöker se berättelsen med nya ögon efter en tid. Input från skrivande och läsande vänner är också guld. (Men det är klart, just i faser av tvivel är det svårt att lämna ifrån sig text till andra…)

Vad är det vanligaste folk säger när du berättar att du är författare?
Jag vågar inte riktigt ta det mig den titeln än… Jag kallar mig skribent och lägger till att jag skriver copytexter, redaktionellt material och så en del skönlitterärt… 😉

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 27 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Mirjam Lindahl medverkar med novellen ”I en annan del av världen”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.