Författare berättar

Över en vinterfika med Sigrid Rosenfeldt

sigridBerätta kort om dig själv
Jag heter Sigrid och är född 1999. Jag studerar mitt andra år av Teknikvetenskap med inriktning på kinesiska och entreprenörskap på Sven Erikssons Gymnasiet i Borås. Fritiden spenderar jag som handbollsmålvakt för Borås HKs A-flicklag eller ihärdigt pluggandes på fysik och matte. Jag bor delvis hos mina föräldrar men även hos min pojkvän.

Hur fick du idén till din novell?
Idén till min novell bygger på sjukdomen Huntington. Eftersom det finns en risk att min pojkvän får sjukdomen så baserade jag min novell på hur jag tror händelsen utspelar sig om svaret är positivt.

 

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har skrivit sen jag var liten och utvecklat mitt skrivande genom att läsa mycket böcker. Skrivandet är mitt sätt att uttrycka mig och beröra människor. Min favoritgenre att skriva böcker i är deckare men mina noveller är mest inriktade på problem som jag tycker behöver uppmärksammas.

Senast lästa bok?
Min senast lästa bok är Zack av Mons Kallentoft. En helt fantastisk bok som påverkade mig på djupet. Rekommenderas!

Vad är ditt favoritfika?
Favoritfikat för mig är en bit hallonpaj med vaniljsås och till det en stor kopp chai latte. Fikat blir ännu bättre om man kan prata bort tiden med en väninna under tiden.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Sigrid Rosenfeldt medverkar med novellen ”Vägskälet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.