Författare berättar

Över en vårfika med Anna Keiler

Berätta kort om dig själv
Jag är 45 år och bor på Värmdö med min man och två söner. Jag jobbar i försäkringsbranschen, och skriver gör jag på fritiden – än så länge! Jag har gett ut romanen ”Nyckeln till det förflutna” och fem noveller varav tre på Ariton Förlag. Utöver att skriva är ridning ett stort intresse.

Hur fick du idén till din novell?
Min karaktär Ellinor lider av anorexia. Jag fick idén till henne genom en före detta kollega som var väldigt smal och åt väldigt lite. När jag började skriva om Ellinor kom hela berättelsen av sig själv. Ellinors undanflykter för att slippa äta var väldigt roliga att skriva, särskilt de på slutet. Jag har aldrig skrivit en novell på så kort tid förr!

Är det viktigt att läsa böcker? 
Det tycker jag det är, framförallt för att få ett bra ordförråd. För mig är det också verklighetsflykt från en stressig vardag.

Pocket, inbunden eller e-bok? 
Jag gillar doften av papper och känslan av att hålla i en fysisk bok så jag har inte riktigt fastnat för e-böcker. Jag föredrar inbundna böcker, jag tycker de är så fina att ha i bokhyllan.

Berätta om ditt bästa fikaminne
Smakmässigt är inte det här mitt bästa fikaminne (tvärtom), men det är helt klart ett av de roligaste: Jag och min kompis Åsa besökte ett café i München och jag beställde något på måfå ur den tyska menyn, Bayerishe dampfnudel hette det. In kommer en halv formfranska täckt med vaniljsås.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Anna Keiler medverkar med novellen ”Viktiga lögner”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.