Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Eva Sjögren

Berätta kort om dig själv
Jag har jobbat med musik nästan hela mitt yrkesliv men började mot slutet tappa glädjen i det. För sju år sedan vidareutbildade jag mig och jobbar nu med att hjälpa funktionsnedsatta hitta ett anpassat arbete. Jag har inte ångrat yrkesbytet en sekund. Jag har nu kvar musiken på fritiden och spelar trummor i ett rock/bluesband. Jag började skriva aktivt för fyra år sedan och har gått flera olika skrivkurser. Noveller och debattartiklar är mina format.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Det är ett angeläget ämne. För mig är det självklart att alla ska få älska den de vill, men tyvärr är det inte så för många.

Hur fick du idén till din novell?
Början på novellen är inspirerad av en händelse på en tågresa till Linköping. Det satt en ung tjej på tåget och pratade mycket högt i telefon under hela resan. Jag trodde först det var en väninna hon talade med om dennes kärleksbekymmer, men blev så inspirerad när hon helt plötsligt tilltalade personen med ”mamma”. Det lät verkligen som att hon dagligen fick dessa samtal från sin mamma som behövde råd i sitt kärleksliv. Sen fick jag en idé om att den hispiga mamman skulle få bli ännu hispigare av att dottern var lesbisk.

Vad betyder skrivande för dig?
Mitt skrivande betyder jättemycket för mig. Jag tycker om att dra mig tillbaka ganska ofta och att då ha skrivandet som sysselsättning passar perfekt. Jag blir publicerad med jämna mellanrum och det sporrar mig mycket. Nu är min plan att ge ut en egen novellsamling.

Vad är en lyxfika för dig?
Ett färskt gott bröd med en stark ost och grönsaker på och till det en stor latte. Måste det vara sött kan jag tänka mig en semla eller kladdkaka. Tillsammans med vänner eller ensam. Hemma eller på café. Om jag ska fika ute är det viktigt att det är ett skönt ställe med trevlig personal.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Eva Sjögren medverkar med novellen ”Den här gången är det allvar”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.