Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Lis Lovén

Berätta kort om dig själv
Jag är en halvknasig individ som inte räds det udda. Fast det händer att jag blir kompis med de ”normala”. Helt okej det med!

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Jamen, drömmer inte alla poeter om att visa upp sitt skrivande? Att det var HBTQ gav mig en dörr mot det okända, det udda, med viss botten av egen verklighet.

Hur fick du idén till din novell?
Hälften är inspiration, det bara kommer över mig, från ett okänt ställe. Resten är arbete.

Vad betyder skrivande för dig?
Det betyder allt. Skrivande tar avstamp i livet, och i döden, i alla problem man möter, i all lycka, all kärlek till människor, allt hat man mött, allt, till det lilla barnet inom varje väsen, ja åt alla myror på vår jord, kort sagt: Allt!

Vad är en lyxfika för dig?
En kopp kaffe, het och svart som synden är grunden. Och över kaffet ett gott samtal med en knäppgök. Knäppismöten är lyx för mig..

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Lis Lovén medverkar med novellen ”Min skeva sida hos läkaren”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.