Författare berättar

Över en vinterfika med Ulf Lidsman

ulf-lidsmanBerätta kort om dig själv
Jag arbetar som gymnasielärare i historia och samhällskunskap men hoppas naturligtvis på att kunna ägna mig åt skrivandet på heltid. Berättelser har alltid funnits inuti mig men det är först på senare år de har kommit ut och tagit fysisk form. Ett resultat av det är att jag håller på och redigerar min första roman som jag kommer att ge ut på eget förlag.

 

Hur fick du idén till din novell?
Jag utmanades att skriva något mer jobbigt än det jag gjort tidigare och då tog jag allt mörkt jag kunde hitta och gångrade det med tio. En del saker är hämtade från verkligheten andra inte.

Vad betyder skrivande för dig?
Det betyder frihet från vardagen och lyckan att ge sig iväg till en främmande plats och uppleva fantastiska saker tillsammans med mig själv. Jag har oftast bara en vag idé vad som kommer att komma ut när jag börjar skriva och blir ofta överraskad vad jag hamnar.

Senast lästa bok?
Den senaste bok jag läste var Det lockande stålet av Joe Abercrombie. Det är en smutsig fantasyhistoria utan hjältar, precis som jag vill ha det.

Din favoritfika?
Mitt favoritfika? Svårt att säga men kaffe med lite mjölk i och en dammsugare är svårslaget. Vill jag lyxa till det så blir det nog en Budapeststubbe istället.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Ulf Lidsman medverkar med novellen ”Kallt kaffe”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.