Författare berättar

Över en vinterfika med Ann-Sofie Lövqvist

ann-sofie-lovqvistBerätta kort om dig själv
Jag är född 1972, är arkivarie och bor i Malmö med man och två döttrar.

Hur fick du idén till din novell?
Jag kombinerade två gamla idéer som jag hade liggande i byrålådan. Den ena handlade om en person som känner skuld över något som hänt en vän, den andra om en person som äter julbord.


Vad betyder skrivande för dig?
Till en del är det lite som när jag lekte när jag var barn: jag går in i en annan värld och andra personer. Men en annan del är mer allvarlig. Då kämpar jag med att få fram det jag vill, misslyckas och får prestationsångest. Jag har ändå märkt att jag har roligt och mår bra när jag skriver.

Senast lästa bok?
Tomas Sjödins krönikesamling Det är mycket man inte måste.

Vad är ditt favoritfika?
Mitt favoritfika är nog när jag är ensam hemma en gråmulen dag, tar en paus från det jag håller på med och sätter mig ner med en kopp kaffe och tänder några ljus. Då räcker det med en slät kopp.

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Ann-Sofie Lövqvist medverkar med novellen ”Mörkret i puppan”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.