Författare berättar

Över en vinterfika med Catarina Ceder

catarina-cederBerätta kort om dig själv
Jag heter Catarina Ceder, och har varit advokat i 20 år så ordet – det skrivna och det talade – är mitt främsta verktyg. I yrket möter jag många levnadsöden, som alla bär på en berättelse. Men livet bjuder på många andra spännande möjligheter, och eftersom jag aldrig förstått varför man inte ska ge varje möjlighet en chans driver jag en rad andra företag tillsammans med min tålmodige man. Jag har tre underbara barn, ett charmtroll till barnbarn, och en hel massa djur.

Hur fick du idén till din novell?
Min novell skrev sig nästan själv, som ett sätt att bearbeta vad som hände två mycket uppskattade bekanta, lagom när temat för novellsamlingen släpptes.

Vad betyder skrivande för dig?
För mig är skrivande en möjlighet att förmedla ett annat perspektiv, en annan synvinkel på det man kanske är för snabb att placera i ett fack. Jag tycker om att vrida och vända på ganska vardagliga frågor, så att de kommer i ett nytt ljus. Jag hoppas att jag kan förmedla någon insikt eller förståelse, och ge den som läser en stunds eftertanke.

Senast lästa bok?
Senast lästa bok är Laddade ord – en bok om tankens makt över språket.

Vad är ditt favoritfika?
Te och äggmacka, gärna i skogen!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Catarina Ceder medverkar med novellen ”Vägen till paradiset”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.