Allt om skrivandeÖver en fika kan allting hända

En viktig fika med Per Lindskog

Berätta kort om dig själv
Är en skrivande och bildskapande person, och har skrivit sen jag lärde mig behärska det skrivna språket. Har två färdiga fantasyromaner som väntar på att något förlag ska fasta. Ett av dessa har en huvudperson med klara HBTQ-drag.
Mitt yrkesliv består av ett halvtidsjobb nattetid, vilket medger en hel del fritid. Ändå tycks inte tiden räcka till.

Hur fick du idén till din novell?
När min kärlek och jag senast firade nyår på vårt eget personliga vis, som bland annat handlar om att se några feelgood-filmer, såg vi bland annat (ännu en gång) ”Serendipity”, och det var nog där idén kläcktes.

Vad betyder skrivande för dig?
Allt! Har skrivit dagbok regelbundet sen tidigt 70-tal, och känner en tillfredsställelse när jag ser hur mina tankar och idéer växer fram i skriven form på datorskärmen.

Hur sorterar du din bokhylla?
Egentligen inte alls! Numer föredrar jag böcker i e-bokform. Min bokhylla innehåller mest faktaböcker, ordböcker, fågelböcker och flertalet av Terry Pratchetts fantasyromaner.

Hur viktigt är fika för dig?
Fikastunder kan vara nog så betydelsefulla. Det kan vara när man befinner sig på en utflykt med fotoklubben, som alltid brukar innefatta någon form av fikapaus och därmed lite social samvaro med fotokompisarna. Men viktigast är alla de olika fikastunder jag upplever med min kärlek, hemma, borta, på resor. Äta något gott, njuta en kopp gott kaffe, och bara sitta ner och trivas tillsammans.

Vad är ditt favoritfika?
Egentligen går det inte att peka på en specifik fikastund som en särskild favoritfika. Alla fikastunder tillsammans med min kärlek, där vardagsfrågor dryftas, idéer och uppslag till något pågående skriv- eller bildprojekt bollas, eller vi bara sitter ner och kopplar av tillsammans över en varm och god kopp kaffe en stund, är favoritfika.

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Per Lindskog medverkar med novellen ”XXX”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.