Novellsamling om relationer

Mellan mörker och ljus – Iréne Svensson Räisänen

Av Iréne Svensson Räisänen

IreneFörfattare, poet och sedan 15 år skapare av och ansvarig för skrivforumet SkrivarSidan.nu. Jag har gett ut två diktsamlingar, Från mina sinnen och Hora, Dåre och Martyr och två skrivhandböcker, Skrivguide – prosa, lyrik och film (tillsammans med Monica Rolfner) och Skrivtips. Jag deltar i 16 antologier och har vunnit ett antal skrivartävlingar.

Just nu skriver jag på min självbiografi och i början av 2014 kommer min tredje diktsamling ut, Släck inte elden.

Hur fick du idén till din novell?
Novellen Mellan mörker och ljus skrev jag i ilska och frustration när Fadime Sahindal mördades av sin far och bror. Sedan har den fått ligga till sig och bearbetats.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är allt jag kan och vill. Det är en de två viktigast anledningarna till att jag lever idag. (Den andra är kärleken.) Så har det varit sedan jag var 8 år och fick min första dikt publicerad.

Beskriv din favoritskrivplats
Liggande på soffan i vardagsrummet med min iPad på magen.

Senast lästa bok
Änkans bok av Joyce Carol Oates.

Ditt bästa skrivtips
Läs, läs och läs och skriv, skriv och skriv.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

One thought on “Mellan mörker och ljus – Iréne Svensson Räisänen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.