Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Linda Berglund

Berätta kort om dig själv
Jag heter Linda Berglund och är 44 år. Jag har i alla år jobbat som högstadielärare men efter en utmattning har jag nu hamnat i en F-2 skola och trivs bra, så frågan är nu ifall jag ska utbilda mig till det eller helt enkelt vänta och se vart livet för mig. Jag har man och 3 pojkar mellan 11 och 16 år, och en seg hund som hatar joggingturer.

Hur fick du idén till din novell?
Idén till novellen har funnits i mig länge och har bara väntat på att få komma ut. Barn som blir utnyttjade på olika sätt av vuxna är något som alltid gjort mig upprörd så det kändes bra att skriva om det.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag gillar när olika saker blandas med varandra, saker som egentligen inte hör ihop. Därför finns det lådor, spel, plåtburkar och keramikburkar som står mitt bland böckerna som konstverk. Den ordning jag vill ha bland böckerna är att olika typer av böcker står för sig. Ex ungdomsböcker för sig, lika så gäller klassiker, pysselböcker, barnböcker och faktaböcker.  Tyvärr är jag rätt dålig på att hålla denna ordning då det kommer nya böcker eller spel som ska samsas om platserna.

 Vilken är din mest heliga plats?
Jag är en rätt ombytlig person så mina heliga platser ändras. Det är den plats där jag för tillfället känner mig mest lugn och avslappnad. En plats där jag kan samla energi. Just nu är det vår stora härliga vardagsrumssoffa. Där kan jag ligga och känna att energin kommer tillbaka till mig efter en dag på jobbet. I perioder är det vid köksbordet och stolen som står närmast fönstret. Där tar jag min kopp te och andas.

Vad är du mest rädd för?
Jag är rädd för så mycket. Att jag ska krascha tillsammans med min man om vi åker till New York så att mina barn blir föräldralösa, att det ska bli världskrig, att någon av mina barn ska råka illa ut….listan kan göras lång och ändras från dag till dag.

Vem fikar du helst med?
Dalai Lama

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Linda Berglund medverkar med novellen ”En brun Vereco France”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.