Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Erica Eklund

Berätta kort om dig själv
Jag är fyrtio år och lever i Norrköping tillsammans med min man, två barn och en katt. Redan som liten var jag en bokslukare och satt ofta och väntade på att nästa bokpaket skulle dimpa ner i brevlådan. Jag älskar att läsa och skriva och har i mitt yrke som gymnasielärare i svenska och tyska fått möjlighet att inspirera och sprida läs- och skrivglädjen vidare. Jag är diplomerad lektör och idag driver jag mitt företag Manuskonsult där jag varvar eget skrivande med manusutveckling.

Hur fick du idén till din novell?
När jag läste att antologin hade tema rädsla visste jag direkt vad jag ville skriva. Att drabbas av utmattningssyndrom innebär en mängd olika rädslor och jag försöker i novellen ”Lejonet på andra sidan” gestalta de känslor som stormar inuti och de faror som lurar överallt.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag älskar att sortera mina bokhyllor. Böckerna har stått både i genre- och bokstavsordning men just nu står de färgsorterade.

Vilken är din mest heliga plats?
Min mest heliga plats är glasverandan i mitt sommarhus på Åland.

Vad är du mest rädd för?
Jag är mest rädd för att glömma bort mitt eget värde.

Vem fikar du helst med?
Jag fikar helst med min familj i vår trädgård. Gärna en fredag då vi kan prata om veckan som varit och njuta av helgen som ligger framför oss.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Erica Eklund medverkar med novellen ”Lejonet på andra sidan”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.