Författare berättarÖver en fika kan allting hända

En viktig fika med Karin Eriksson

Berätta kort om dig själv
Jag heter Karin Eriksson, är 39 år och jobbar med 4-årsgrupp på en förskola i Nyköping. Barnen är en stor inspirationskälla för mig och deras intresse av att få höra mina ”hittepåsagor” har lett till att jag börjat skriva egna barnböcker, som jag dock inte gett ut än. Fritiden ägnar jag åt vänner, läsande och mycket sång. Jag sjunger bl a medeltidssånger i en kör och har en liten acapellagrupp med vännerna.

Hur fick du idén till din novell?
Idén till novellen kom genom Facebook. Jag såg där att Ariton utlyste en tävling där man kunde få sin fika-novell publicerad. Jag kom då direkt att tänka på alla bra samtal jag haft med min kompis på vårt favoritcafé. Precis som i novellen diskuterar vi gärna skrivande,  drömmar och bucketlisting över en kopp kaffe så det kändes lätt att skriva ner berättelsen.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivande för mig är nog mest ett sätt att reda ut vad jag tänker. Ett sätt att förtydliga för sig själv. Jag skriver också för att det kan ge nya tankar längs vägen. Man stimulerar hjärnan. Sedan är det ju ett stort plus att man dessutom kan förmedla något till läsaren.

Hur sorterar du din bokhylla?
Min bokhylla är sorterad i ämnesområden. Jag har en sektion med litteratur på engelska, en med romantiska böcker (gillar inte den nedsättande termen chic lit), en med faktaböcker om attraktionslagen och kvantfysik osv.

Hur viktigt är fika för dig?
Fika för mig är det perfekta tillfället för ett bra samtal på tu man hand. Det är under fikasnacken med vänner jag känner mig som mest inspirerad och jag är nog sorten som tänker bäst tillsammans med någon.

Vad är ditt favoritfika?
Mitt favoritfika är kaffe och vad som helst med choklad. En varm blåbärspaj med vaniljsås går inte heller av för hackor.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända“, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Karin Eriksson medverkar med novellen ”Drömmar till kaffet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.