Författare berättar

Tips till ditt skrivande

Av Christina Grossi

Christina GrossiMin Boktitel är “Att Komma Hem – min väg till läkning” och jag som skrivit boken heter Christina Grossi. Boken har skrivits i omgångar under många år och under min läkningsperiod. Från att tänka ur ett offerperspektiv till att ta fullt ansvar över mitt liv eftersom jag valde det livet.

Boken började som en läkningsprocess och växte så småningom fram till att bli en färdig bok. Idéerna kom efterhand hur jag skulle skriva den. Tanken från början var bara att skriva av mig. Sedan tänkte jag att det kanske kunde hjälpa någon annan som också varit utsatt som barn.

Nu för tiden kommer det texter i huvudet när jag vaknar och jag skriver ner de i min telefon till att börja med. Så i mitt fall med min bok, handlar halva boken om mitt liv och sedan är det texter som kommit till mig starkt som jag skrivit ner. Allt ifrån hur vi väljer våra liv, reinkarnation till slump och karma. Att jag tror att vi väljer våra liv beror på en andlig syn jag har. Den synen har hjälpt mig väldigt mycket från att tänka i offertermer till att tänka mer hur jag kan förhålla mig till det som sker. Om vi funderar en stund på att det skulle kunna vara sant att vi väljer då har vi helt plötsligt en stor makt i vårt eget liv och den makten skall vi självklart inte ge bort utan värna om och vara tacksamma att vi har.

För att förstå att vi alla är här på jorden i ett större syfte än vad vi kanske förstår. Många känner sig ensamma för att de har upplevt tunga, smärtsamma saker i livet, då kan du som läsare få hjälp och tröst av att läsa min resa. Du kan få verktyg och hjälp med att ändra din situation vilken du än befinner dig i.

Jag blir väldigt inspirerad av andra människor när jag skriver, hur människor förhåller sig till saker och situationer som händer i deras liv. Jag har tittat mycket på mig själv, funderat, analyserat och introspekterat i många år. Det är inte alltid saker som jag gillar men det blev en bok av allt analyserande och det har hjälp mig och förhoppningsvis hjälper det någon annan också.

Min familj var glad för min skull när jag började skriva men en del vänner frågade: Skall du verkligen ge ut boken och blotta hela dig? Jag tänkte att det skulle kunna hjälpa någon och det var jag villig att dela med mig om mitt liv.

Just nu skriver jag på en diktsamling och citat som kommer under 2014. Vill du skriva en bok eller texter så är mina tips och råd:
Skriv, skriv, skriv. För det är då det flyter på. Skaffa dig en vän som kan hjälpa dig med korrekturläsning. Jag lade ut på Facebook att jag skriver en bok, då var inte min tanke att publicera. En vän till mig svarade att hon kunde korrekturläsa då fick hon mig att vilja skriva klart. Så jag är så tacksam för hennes stöd i min process.

När jag inte skriver arbetar som friskvårdscoach, med allt från healing, yoga, meditation och driver mitt eget företag sedan 14 år tillbaka. Jag bloggar för tidningen Nära och har precis startat ett samarbete med en god vän som heter Hanna och vi hjälper människor att få ett rikt liv med mycket kärlek, harmoni och tacksamhet.

Vill du hitta tillbaka till glädje i livet? Vill du ha förändring i din relation till dig själv, till din partner eller kanske hitta en partner, vill du förändra din arbetssituation och ditt liv? Då skall du läsa min bok!

Christinas hemsida: www.helandehander.se

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.