Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Inger Lernevall

Berätta kort om dig själv
Jag är journalist och tidningsformgivare och bor med min man i Runby, Upplands Väsby utanför Stockholm. Litteratur är ett av mina stora intressen, både att läsa och skriva själv och jag har fått en hel del noveller publicerade. Jag är medlem i Mariefreds skrivargrupp, jag bodde där i många år. Ett annat stort intresse är improvisationsteater som också slukar mycket av min tid och berikar både berättarlusten och livet som helhet.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
När Ariton Förlag bjöd in till medverkan i vardagsbetraktelser på hbtq-tema ville jag gärna vara med, och funderade kring mina egna erfarenheter i frågan. Jag tänker att svårigheten att visa vilka vi verkligen är trots allt är allmängiltig. Vi är alla människor, även om vissa har svårare än andra att få vara sig själva fullt ut.

Vad betyder skrivande för dig?
Massor, det är en del av den jag är.

Vad är en lyxfika för dig?
Det är nog det mysigaste sättet att fika – ute på en cykeltur, på en brygga med fötterna i vattnet, uppe på berget på vår tomt. Naturen är den största lyxen.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Inger Lernevall medverkar med novellen ”Hej, sover du?”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.