Författare berättar

Smutsig – Veronica Jugen

Av Veronica Jugen

Veronica har alltid älskat att läsa och skriva och under många år har det varit en terapi, vänner och en tillflykt från verkligheten. Hon har alltid skrivit för sin egen skull och det är först nu andra får ta del av några av texterna, något hon känner är både skrämmande och kul. På dagarna jobbar hon för Ariton Förlag. Fritiden spenderas gärna ute i naturen, uppkurad i soffan med en bra bok eller skrivandes (helt inne i sin egenskapade värld).

Veronica JugenOm mig som författare
Har alltid älskat att skriva men har aldrig haft som intresse eller mål att andra ska läsa eller att få texter publicerade, har alltid skrivit för min egen skull. Fick dock som tonåring en novell publicerad i en ungdomstidning och senast även en i ” Kvinnan och eken – och 20 andra noveller om relationer”.

Vad skriver du?
Artiklar, noveller, dikter… allt som finns inom mig och vill komma ut.

Vem är din favoritförfattare och vilken fråga vill du ställa henne/honom?
Gillar så många olika författare att jag inte har någon favorit. Men min fråga till dem vore nog var de får sin inspiration ifrån, hur de lägger upp sitt skrivande och om de har några bra skrivartips.

Om du tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med dig EN bok – vilken skulle det vara?
Oj, ingen aning. En överlevnadsbok?

Vilka är dina tips för att skapa tid för skrivande?
Själv så har jag lättast för att  skriva om jag inte har bestämda tider. Jag skriver helt enkelt när jag känner för det, vilket oftast är sena kvällar. Sen gäller det väl att prioritera, offra lite tid från tv:n, facebook, twitter eller vad det nu kan vara och skriv istället.

Vad är ditt bästa tips för att ta dig ur skrivkramp?
Att bara skriva, vad som helst. Tillslut släpper det. Om inte, ta en paus och återkom lite senare.

 

I början av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Veronica Jugen medverkar med novellen ”Smutsig”.

Alla har vi hört uttrycket ”att komma till insikt”. För de flesta av oss innebär det att förstå, verkligen förstå, innebörden av en händelse, något vi varit med om eller som vi hört. Insikt – det är ett ord som sällan upplevs som särskilt laddat, men som ofta kostat både blod, svett och tårar att komma till. En insikt kan se ut på många olika sätt och betyda olika mycket beroende på vem du frågar

Veronica Jugen

Har älskat att läsa och skriva sedan jag var liten. Under en lång tid var det min terapi, mina enda vänner, min tillflykt från verkligheten. Jag har alltid skrivit för min egen skull, alltid älskat att kunna få ner mina dagdrömmar och fantasier på papper, att kunna måla upp nya världar med ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.