Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Tomas Wallner

Berätta kort om dig själv
Jag är en 33-årig kille som är född och uppvuxen i Dalarna men bor sedan 2010 i Stockholm. Musik, sång och låtskrivande ligger mig varmt om hjärtat. Älskar att hålla på med växter och djur och promenerar gärna i skog och mark. Psykologi och personlig utveckling är också ämnen jag fördjupar mig inom.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Jag har saknat låtar, noveller och böcker som berättar HBTQ-personers berättelser eller där de får vara huvudpersoner på ett naturligt och självklart sätt och blev inspirerad när förlaget skulle ge ut en novellsamling på temat.

Hur fick du idén till din novell?
Jag ville skriva en text som behandlade den samtida fikadejtkulturen i samhället och gaykulturen ur ett Stockholmsperspektiv. Som inflyttad gay från Dalarna har Stockholms kultur och gaykultur både roat, fascinerat och förvånat mig genom åren. Min novell blev en samling av egna och kompisars intryck och upplevelser i Stockholm som stad och egna och andras erfarenheter från dejting via appar, på klubbar och över en fika.

Vad betyder skrivande för dig?
För mig är skrivandet så mycket. Det är glädje, humor, skratt och utforskande. Det är sårbarhet, läkning och befrielse. Ibland ett sätt att sätta ord på ens eget inre och ibland spegla en händelse eller samhället. Ibland enbart för att det är roligt eller för att man vill berätta en galen historia. Ju mer jag skriver desto mer betyder det för mig och desto fler facetter och dimensioner får skrivandet i mitt liv.

Vad är en lyxfika för dig?
För att inte låta som en matmissbrukare ska jag begränsa mig lite. Lyxfika för mig är nog att åka upp till Dalarna på sommaren, köpa nybakta bullar och kakor på ett lokalt bageri och sedan hälsa på/bjuda hem vänner och familj på en fika. Sedan sitta en hel eftermiddag i solen diskutera livet, senaste skvallret och vad som är på gång i livet innan man sedan kastar sig i sjön för ett eftermiddagsdopp.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Tomas Wallner medverkar med novellen ”Stockholm 08:47”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.