Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Ingbritt Wik

Berätta kort om dig själv
Som yngre var det roligt att måla och ställa ut, men numer är det mitt skrivande som är det allra största intresset. Blommor är underbart att pyssla med – men trädgården är större än intresset. Låter lite luddigt, men jag har svårt att röra mig sedan en del år, så nu känns odlar-hobbyn mer som enbart arbete.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Temat var så annorlunda. Jag betvivlade att det skulle gå att skriva en novell på temat HBTQ. – Jag tog det som en utmaning, och kan man tänka, min novell blev antagen.

Hur fick du idén till din novell?
Jag ställde mig frågan: hur kan det bli om en hetero-kvinna träffar en bi-sexuell man? – Mer behövdes inte för att min fantasi skulle triggas igång och så startade jag mitt skrivande. Jag lovar att det har varit spännande att se hur de här två rollkaraktärerna skulle reda ut stormarna. Det finns inte minsta sanning i berättelsen. Ren fiktion rakt igenom. Enbart underhållning, alltså.

Vad betyder skrivande för dig?
På den frågan skulle jag kunna svara med ett enda ord: ALLT. Eftersom jag under många år varit mer eller mindre rörelsehindrad, blir det vid datorn jag sätter mig så fort jag kommer upp. Genom att jag skriver följetonger och noveller till veckotidningar har jag haft inkomst av mitt skrivande, vilket har varit ett guldkorn när pensionen är låg.

Vad är en lyxfika för dig?
Den frågan förefaller svårare att besvara än själva ”Temat HBTQ”. – Men för bara några dagar sedan fick jag möjligheten att övervara en ”lyxfika”. Sonen bor på landet, och det var min födelsedag. Vi hade besökt Lars Lerins konstmuseum i Karlstad och ätit gott på en restaurang. Därefter landade vi på sonens altan med nybryggt kaffe. Det var vårens allra första varma dag. Solen sken och fåglarna hade börjat sin konsert. Katten Morris satt andäktig och lyssnade, på fåglalåten, han också. Barnbarnen sysselsatte sig på barns vis. – Vilken fantastisk harmoni.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Ingbritt Wik medverkar med novellen ”Går vi hem till dig eller hem till mig”.

 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.