Allt om skrivande

Över en regnbågsfika med Annita Jakobsson

Berätta kort om dig själv
Jag heter Annita Jakobsson och är 62 år. Jag har jobbat med det mesta, men de flesta åren har det varit med vuxna förståndshandikappade och som undersköterska både inom hemtjänsten och i äldrevården.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Min bästa vän Niclas Christoffer la ut en länk om det på facebook. Eftersom det gör mig arg att man ska behöva försvara ett HBTQ-beteende, och jag vet hur tufft dessa har det, så kändes det som ett bra ämne för mig att skriva om. För mig är det helt oväsentligt vilken sexuell läggning en människa har.

Hur fick du idén till din novell?
Om en människa har diabetes eller något annat som man kan bota med medicin så är det fullt acceptabelt. Men om någon föds in i ett kön som inte känns rätt, då ska de stackarna ifrågasättas in till utplåning. I mitt tycke helt vansinnigt.

Vad betyder skrivande för dig?
För mig har skrivandet betytt att jag kan skriva av mig både när jag är glad och ledsen. Att sedan läsa det gör att jag får en annan syn på mig själv.

Vad är en lyxfika för dig?
En lyxfika för mig behöver inte innehålla en massa godsaker. Däremot så är sällskapet viktigt. Några av de trevligaste fikastunderna för mig, är när jag umgås med mina barnbarn och får en inblick i deras tankar och funderingar.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Annita Jakobsson medverkar med novellen ”Din resa”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.