Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Håkan Lindgren

Berätta kort om dig själv
Jag är en skrivande bankman med två romaner i bagaget, Att raka en zebra 2015 och Moscow Baby 2017. Nästa roman hoppas jag blir klar för utgivning i början på 2019. Därutöver har jag skrivit en mängd noveller, varav nu fem i Aritons antologier. Vid sidan om skrivandet och mitt ”day job” tillbringar jag den mesta tiden med man och 4-åriga dotter. Det blir mycket lekplats när vädret tillåter. Förr tecknade jag mycket, men jag kan omöjligt se var jag skulle hitta tid till det i dag.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
På Bokmässan 2017 medverkade jag i ett samtal på scen om ”HBTQ i litteraturen”, med bland andra Petra och Dennis Ariton i publiken. När Ariton Förlag tog ämnet till sig och beslöt att ge ut en antologi på just det ämnet var det omöjligt att inte hoppa på tåget.

Hur fick du idén till din novell?
Jag inspireras ofta av människor omkring mig. För en tid sedan hälsade vi på min mans morbror på ålderdomshemmet, där han bodde tills han gick bort snart därefter. Jag kunde inte låta bli att fundera över alla dessa livsöden, allt som hänt och vad dessa människor funderar över och minns nä de sitter där, ofta i sin ensamhet.

Vad betyder skrivande för dig?
Att skriva är att andas. När vardagen ibland tar över, när det är arbete, försäkringsfrågor och annan byråkrati verkar ta upp en alltför stor del av de vakna timmarna, låter skrivandet mig fly bort och låta mig bestämma vad som händer.

Vad är en lyxfika för dig?
En lyxfika kan vara så mycket, ett mysigt café à la Sturekatten i Stockholm, ett möte med gamla vänner, eller en eftermiddag när det är för sent att dricka kaffe och man väljer champagne tillsammans med sina macarons.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Håkan Lindgren medverkar med novellen ”Snart kommer han”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.