Författare berättar

Över en vårfika med Pernilla Persson

Berätta kort om dig själv
Jag är gift, 44 år, bor i Löddeköpinge i Skåne, två pojkar 13 och 18 år. Utbildad inom facköversättning från franska, frilansar som översättare och copywriter. Driver också mikroförlaget C Publishing.

Hur fick du idén till din novell?
Min novell började som dagboksanteckningar när jag själv var sjukskriven för utmattningsdepression. För mig var det helt nödvändigt att skriva. Det var, och är fortfarande, läkande.

Är det viktigt att läsa böcker?
Absolut! Läsning kan ge dig det du saknar. En kompis, någon som lyssnar, någon som tänker som du, eller som inte tänker som du, en tillflykt, drömmar, idéer. Läs! Vad som helst!

Pocket, inbunden eller e-bok?
Alla format funkar. Det dröjde länge innan jag kunde acceptera ebok som “riktig” bok. Men nu funkar det. Föredrar fortfarande pappersbok dock. Ljudböcker är något jag ännu inte accepterar som bok. Det är något annat. Som TV utan bild.

Berätta om ditt bästa fikaminne
Är faktiskt ingen fikaperson. Räknas ett glas vin och en bit ost? I så fall svarar jag någon av alla ost/vin/prat-stunder med min man.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Pernilla Persson medverkar med novellen ”Rädsla, hopknycklad och fuktig”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.