Allt om skrivandeSkrivtips

Hitta ditt skrivflow

Nu i sommar håller Petra Ariton, förläggare, författare och spökskrivare, en kurs i kreativt skrivande. Den handlar om att hitta skrivlusten och slippa prestationsångesten i skrivandet. “Det är lätt att stoppa sig själv och tänka att det här är inte tillräckligt bra”, säger hon. Hon vill hjälpa dig hitta ett sätt att komma förbi dessa hinder och hitta skrivflowet. Idén kommer ifrån hennes eget yrkesval där skrivande är en väldigt stor del. Hennes upplevelse är att många går med författar- och bokdrömmar men känner inte att skrivarprocessen fungerar. Meningen är därför att skapa ett forum där många skriver tillsammans för att det är kul, och släppa alla tankar på att det måsta leda någonstans speciellt.

Kursen innehåller övningar dels för att bara vara kreativ, dels för att använda kreativiteten i skrivandet, dels rent tekniska övningar. Teoriavsnitt publiceras både genom text och film för att få tips på sätt att tänka när det kommer till olika delar av processen. Det kan handla om att skapa en röd tråd, skapa en dialog, gestalta något eller beskriva en karaktär. Helt enkelt en verktygslåda för skrivande.

Kursen är en e-kurs, vilket innebär att den hålls på internet via ett digitalt klassrum. Detta gör att du kan gå den var du vill så länge det finns en dator, surfplatta eller smartphone med internet i närheten. Klassrummet kommer vara öppet mellan 1 juli och 31 augusti. Varje måndag under dessa två månader publiceras nytt innehåll. Som deltagare väljer du själv när du vill ta del av det. För kursen används gåvoekonomi. Det innebär att var och en bestämmer själva vad de anser att kursen är värd, och ger pengar efter det. När gåvan ska ges väljer du själv; i samband med anmälning eller efter kursens slut går lika bra. Anmälan sker via denna länk: http://simplesignup.se/event/27974

Elena Tronje

Har precis tagit studenten efter att ha läst det Naturvetenskapliga programmet med inriktning mot ledarskap. Intresset för ledarskap är stort och har jobbat som ledare för barngrupper inom gymnastik i sex år. Tycker att inställningen är en viktig faktor i en människas liv, vilket gör ordspråket "Det är vad du gör det till" centralt.

One thought on “Hitta ditt skrivflow

  • Om jag hade tid skulle jag gå e-kursen! Men jag vet hur det är, jag tar emot e-kurser och sen hinner jag inte delta i dem. Detta med gåvoekonomi tar jag dock till mig. Intressant och hoppas att många tycker kursen är värd en hel del!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.