Novellsamling om relationer

Krama mig, Mamma – Fanny Lundgren

Av Fanny Lundgren
Jag heter Fanny Lundgren och är 20 år gammal. Jag växte upp i en liten ort utanför Borås och pluggar just nu Fred- och Utvecklingsprogrammet i Växjö. Skrivandet har varit en hobby sedan jag var tolv och har vart något väldigt privat. Det här är första gången jag blir publicerad.

Jag fick höra av någon för flera år sedan att man ska “skriva om det man kan.” Jag skulle nog säga att det beskriver mig rätt väl. När jag skriver någonting blir det för det mesta utifrån situationer som jag kan sätta mig in i. Jag har varit med i ett fåtal novelltävlingar förut men det här är första gången jag fått något publicerat. Skrivandet började genom skolan och det var något som jag med en gång tyckte var väldigt roligt att göra och därför fortsatte jag med det som en hobby. När jag skrev just den här var det känslorna jag fokuserade på och använde som bas så att säga snarare än händelsen i sig. Redan innan jag började skriva tänkte jag att jag skulle skriva om någonting jag kunde stå för, som jag kunde känna igen mig i och det här blev resultat.

Vad betyder skrivande för dig?
Det är en del av mig. Sedan jag var tolv har jag kladdat ner block efter block med nya små berättelser, korta scener och så vidare. Det har helt enkelt varit något som varit naturligt och som jag tycker är avslappnande och samtidigt roligt att göra. Så självklart betyder det väldigt mycket.

Beskriv din favoritskrivplats
Jag föredrar mysiga ställen så att säga. I mitt rum hemma, eller i lägenheten med tv-apparaten på i bakgrunden men utan ljud. Helst sittande i sängen med kuddarna som stöd och täcket över benen med antingen laptopen i knät eller ett skrivblock.

Senast lästa bok
438 dagar av Martin Schibbye och Johan Persson.

Ditt bästa skrivtips
Skriv mycket, läs mycket och ha kul medans du gör det.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

One thought on “Krama mig, Mamma – Fanny Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.