Novellsamling om relationer

Fröken Julie och Don Quijote – Dag Öhrlund

Av Dag Öhrlund

Född 1957 i Stockholm. Journalist, samhällsdebattör, föredragshållare, författare och prisbelönt fotograf. Har tillsammans med Dan Buthler skrivit åtta uppmärksammade kriminalromaner som sålts till en rad länder. Har skrivit en självbiografi, två egna spänningsromaner, reportageböcker, faktaböcker och deltagit i en rad antologier. Dag, som haft världen som arbetsfält och varit utrikeskorrespondent i Hollywood, Kalifornien har överlevt bombattentat, blivit beskjuten, gripen av polisen, varit förlamad, rullstolsbunden och nära att dö flera gånger. Dessa erfarenheter präglar hans skrivande och syn på livet.

Dag ÖhrlundJag har skrivit åtta uppmärksammade kriminalromaner tillsammans med Dan Buthler under namnet Buthler & Öhrlund. Förutom dessa har jag skrivit egna spänningsromaner, en humoristisk självbiografi, en bok om att skriva, faktaböcker i skilda ämnen samt deltagit i en rad olika antologier. Se mer på http://ohrlund.se/index.php/bocker

Hur fick du idén till din novell?
Världen och kontakten mellan människor blir alltmer digitaliserad. Det har många fördelar men leder ibland till missförstånd och kanske också till att avståndet mellan människor ibland ökar istället för minskar. Jag ville skildra en av de situationer som kan uppstå när man väljer digitala kontakter framför direkta.

Vad betyder skrivande för dig?
Oerhört mycket. Jag har levt på skrivande sedan jag var 14 år. Jag kan inget annat. Jag vill inget annat.

Beskriv din favoritskrivplats
En liten stuga precis vid havet. Kanske får jag möjlighet att ha den en dag.

Senast lästa bok
Det vi kan stå för, av Geir Lippestad, advokaten som försvarade Anders Behring Breivik. Tänkvärd.

Ditt bästa skrivtips
Ödmjukhet inför uppgiften. Förstå att skrivande handlar om hårt arbete och disciplin, inte om rosa drömmar.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.