Författare berättarLoser

Fem frågor till Benny Fröjd

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Benny Fröjd medverkar med novellen ”Elitdate”.

Berätta kort om dig själv
Jag heter Benny Fröjd, är 56 år och bor med sambo och två katter i Gävle. Jag jobbar som psykolog inom Primärvården. Förutom skrivandet så är jag intresserad av gamla bilar.

Hur fick du idén till din novell?
Jag fick väl idén för ett tag sen när jag såg reklam för datingsidan Elitsinglar på tv. Jag har svårt för den sortens narcissism, även om den mest blir en källa till skratt. Fick idén till den här novellen där rollerna vänds.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till ordet loser. Det är inget ord jag tycker om men jag är nog inte bättre än att jag använder det själv. Vem avgör vem som är en loser och vad som kännetecknar en sådan? Jag tycker det är mest tragiskt när folk sätter den etiketten på sig själv, vilket ofta blir självuppfyllande och vidmakthållande.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag tycker det är kul att få testa spontana idéer och se vad som händer, som till exempel den här novellen. Skrivandet fungerar också som en avkoppling till vardagen, främst jobbet.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
Jag har just nu två hyllor med olästa böcker som jag ska knapra på under semestern. Ett par av dessa är ”De dömdas ö” av Stig Dagerman och ”Ers majestäts olycklige Kurt”: en bok om Hajby-affären.

One thought on “Fem frågor till Benny Fröjd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.