Författare berättar

Över en vårfika med Kristina Forsberg

Berätta kort om dig själv
Jag är en stolt glesbygdskvinna som efter några år på västkusten sökt mig hem till de djupa skogarna i mitt älskade Dalarna. Där bor jag nu på en enslig skogsgård tillsammans med sin man och våra två barn, getter, kor och en knasig katt. Gården är en gammal släktgård under uppbyggnad, vars gårdsnamn gett upphov till mitt något uppseendeväckande bloggnamn SlaktarStina. Bloggen är min främsta portal och forum för skrivandet, där jag delar med sig av små berättelser, tankar och vardagsskildringar från livet i skogen och uppbyggnaden av ett småskaligt lantbruk.

Hur fick du idén till din novell?
Materialet till novellen fanns redan i form av oredigerade och opublicerade byrålådstexter. När jag fick höra om antologin och dess tema, tänkte jag direkt på de där texterna jag skrivit.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Ja, det är viktigt att läsa böcker. Böcker öppnar dörrar till tankar, känslor och kunskap som man annars kanske inte hade närmat sig. De ger nya visioner, upplevelser och insikter.

Pocket, inbunden eller e-bok? 
Vad som helst utom e-bok, av den enkla anledningen att jag vill kunna bläddra istället för att scrolla. Och att jag föredrar att ljuset kommer från en ljuskälla framför bokstäverna istället för bakom dem. Det känns snällare på något sätt.

Vad är ditt favoritfika?
En kopp kokkaffe. Svart. Starkt. Hett.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Kristina Forsberg medverkar med novellen ”Medan döden skiljer oss åt”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.