Författare berättarLoser

Fem frågor till Maria Lindahl-Pollard

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Maria Lindahl-Pollard medverkar med novellen ”När allt är sagt och gjort”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag är född och uppvuxen i Malmö. Som fjortonåring började jag drömma om USA och när jag var 22 tog jag steget och åkte dit. Först avslutade jag mina studier på Lunds Universitet där jag studerade Drama-Teater-Film. Jag tänkte stanna ett år i USA men istället har det blivit ett helt liv! Jag är väldigt kreativ, något jag ständigt balanserar med att vara egen företagare. Jag driver min egen webb butik som heter Great Happens där jag säljer bl.a. egen-designade t-shirts. Jag spelar också in reklamfilm, framför kameran. Jag är gift och har fyra pälsbarn, två hundar och två katter. Håller mig i form genom att promenera med hundarna och spela tennis. Jag älskar film och att debattera politik. Min pappa gick bort 1984 och i juni 2018 gick min mamma bort, något som var min mardröm i åratal. Jag lever med sorg men gör ändå det bästa jag kan av varje dag.

Hur fick du idén till din novell?
Jag bar på en känsla ett tag som sedan utvecklade sig till en idé. Den idén bar jag runt på i en månad eller två, sedan skrev jag novellen på två dagar. Målet var att gestalta någon som till synes har allt men som ändå känner sig tom och otillfredsställd ju mer tiden går. Jag ville skriva om detta utan att falla i vissa fällor som man kan göra när en framgångsrik person ska beskrivas som att vara och känna sig som motsatsen. Min karaktär fick absolut inte verka banal. Jag hoppas innerligt att jag har lyckats.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Att vi alla, vem vi än är och vad vi än arbetar med, känner oss som en loser, någon gång i livet. Våra tankar styr vår självkänsla och vissa dagar kan det kännas omöjligt att tänka positivt. Men, det måste och kan vi! Begreppet ”loser” är något vi alla skyr som pesten, även de som i världens ögon är just losers. Jag tror att de flesta är mer rädda för att andra ska se dem som losers än de är över att känna sig som en, vilket ju är djupt tragiskt.

Vad betyder skrivande för dig?
Det är ett fantastiskt sätt att forma en parallell verklighet. När jag påbörjar en ny historia och nya karaktärer, och allt faller på sin plats, då är jag som mest lycklig. I skrivandet finner jag mitt värde.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
Just nu läser jag Mikael Persbrandts bok “Så som jag minns det”. Sedan planerar jag att påbörja Olof Röhlanders bok “Konsten att njuta av livet”. Som utlandssvensk så älskar jag att läsa svenska författare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.