Författare berättar

Över en vinterfika med Sandra Nordqvist

sandraBerätta kort om dig själv
Jag heter Sandra Nordqvist, född 1990 och bofast i Vuollerim, Lappland. Största intresset är skrivandet, där jag skriver skräck, fantasy, science-fiktion och/eller personskildringar som behandlar både det vanliga och det ovanliga. Efter skrivandet kommer fotografering som jag sysslat med sedan jag var femton; norrsken är ett av mina älsklingsmotiv men det är lite kameraskyggt emellanåt. Läser mycket.

 

Hur fick du idén till din novell?
Jag tänkte på hur en person skulle reagera på en dålig nyhet, och att läsaren inte får reda på det direkt. Istället är det mer hans tankar om personerna runt honom, att nyheten har ännu inte riktigt landat. Vad jag också tänkte på var hur folk reagerar på att få dåliga nyheter berättade till dem, var de helst vill vara. Jag tror i det egna hemmet, men valde att låta det ske i ett kafé istället.

Vad betyder skrivande för dig?
Låter jag dramatisk om jag säger allt? Jag tror inte det. Eller, jag bryr mig inte längre om någon tycker det; för mig betyder skrivandet allt. Utan det skulle världen för mig förefalla grå och tråkig. Jag älskar att komma på händelser och handlingar, och utveckla karaktärer och de miljöer de befinner sig i. Att skapa en helt ny värld är något jag också välkomnar. Jag vill skapa en historia jag själv vill läsa, och sedan dela med mig den. Det är nog bland det bästa, när man får höra att någon gillar det man har skrivit.

Senast lästa bok?
Soul Music av Terry Pratchett.

Vad är ditt favoritfika?
En kopp varm choklad med en bit kladdkaka och vispgrädde.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Sandra Nordqvist medverkar med novellen ”Isande nyhet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.