Författare berättar

Över en vinterfika med Helen Lindholm

helenBerätta kort om dig själv
Jag heter Helen Lindholm, är född 1971 och stolt mamma till Cassandra och Leo. Jag älskar deckare, skräck- och spänningsromaner och har en blogg som heter Läsa & Lyssna där jag skriver om dessa saker. Jag bor i Avesta och är således en stolt dalkulla. Jag kommer snart ut med min första spänningsroman för vuxna på Visto Förlag, den heter Begär och är rätt mörk och otäck – precis som sådana böcker jag gillar att läsa!

Hur fick du idén till din novell?
Idén om en misshandlad kvinna kom för mig, och eftersom jag gillar mörka berättelser gick mina tankar genast till hur man skulle reagera om man kom till den gräns för vad man orkar med … och att karma is a bitch!

Vad betyder skrivande för dig?
Jag skriver för att underhålla och gör inga anspråk på att vara djup och nobelprismaterial – jag vill att folk läser mina manus och har det trevligt och spännande för en stund. Det är väldigt läskigt att tänka sig att andra läser det jag skriver, mycket utlämnande, men det är väl ändå det man vill när man hittar på historier. Ibland blir jag förvånad när berättelserna blir otäcka och mörka eftersom jag tycker jag är en snäll person men historien måste ta den väg den måste. Att skriva när man har riktigt bra flow är väldigt roligt!

Senast lästa bok?
Ingrid Elfbergs Monster. Mycket bra. Efter den blir det Peter Mays nya.

Vad är ditt favoritfika?
Kaffe med mjölk och en rejäl bit prinsesstårta!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Helen Lindholm medverkar med novellen ”God jul och gott nytt liv”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.