Författare berättar

Sätt upp mål som författare

Av Jessica Hardiman

ValentinJag är i grund och botten manusförfattare och producent men sadlade om till författare när jag gav ut min bok om ”Valentin den magiska drycken” och skriver nu på de två andra uppföljarna i serien. Att kunna utrycka mig med ord är lycka! Och att låta fantasin få flöda. Jag vill glädja människor och få dem att må bra! När jag gör det så mår även jag bra. Jag driver även ett företag där jag säljer Valentin böckerna och produkter ur serien.

Det är viktigt att sätta mål som företagare/författare för att kunna nå lättare dit man vill. Genom att sätta målen behöver du inte känna dig vilsen utan du kan följa de olika vägarna dit och möjligheterna blir så många fler.

Skulle du inte sätta upp mål är det lättare att du dras till andra saker och det tar då längre tid att uppnå den drömmen du har. Det är lätt att bli distraherad, eller att ge upp innan man har försökt och då är målen så bra, för de blir som en röd tråd till dit du vill nå.

Ett bra mål är något som du kan se framför dig och det känns bra i kroppen när du tänker på det. Ett mindre bra mål är något som är för stort, som du inte kan föreställa dig, då brukar man ofta ge upp på vägen.

Detta är väl det vanligaste misstagen man gör med mål, att det är så stort att man inte kan se sig själv uppnå det. Då är det bra att påminna sig själv om tidigare saker som man har uppnått och göra delmål på vägen som inte är lika stora men som leder åt det håll man är på väg.

Som författare vill jag ge ut min bok och jag vill att boken ska sälja. Samma sak är det med mitt företag. Man vill ha många kunder och kunna sälja. Men att sätta upp höga mål där man ska tjäna miljoner på en gång kan lätt bli en fälla där man istället blir besviken och ger upp. Därför föreslår jag att man inte ska sätta upp för höga mål utan hålla sig till delmål hela tiden som du kan se dig själv uppnå. Jag har gjort så och det funkar bra för mig. Ta ett mål i taget eller två och fokusera på dem istället för flera på en gång. Man vet när man tycker målen är roliga och då ska man hålla sig till dem. Det är inte meningen att livet ska vara en kamp utan hitta lycka i det du gör istället. Då ska du se att du når ditt mål ännu snabbare!

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

One thought on “Sätt upp mål som författare

  • Det är alltför lätt att se det där stora slutmålet, dit man vill nå och “glömma” delmålen. Absolut bättre att vara strategisk och sätta sig ner och ägna sig åt planering. Även om det är svårt, brukar allt bli lättare när det hamnar på pränt, i datorn eller på papper.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.