Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Sabine Schulz-Svensson

Berätta kort om dig själv
Jag är första generation svensk med en släkt som är en blandning av olika nationaliteter och etniciteter. Mångfalden har i högsta grad varit berikande, men det har även funnits tillfällen då det lett till utanförskap och mobbning i flera generationer.

Hur fick du idén till din novell?
Min svärmor blev svårt dement och svårigheten att hantera en sådan sjukdom drabbar inte bara den sjuke utan även i högsta grad de anhöriga.

Vad betyder skrivande för dig?
Allt som snurrar i huvudet, alla ord som sägs, alla intryck bearbetar jag med skrivandet. Jag har inget behov av att ”skriva av mig”, men jag har ett behov av att berätta, vilket jag är helt oförmögen till verbalt. Därför läser eller skriver jag istället. Lite varje dag.

Hur sorterar du din bokhylla?
Faktaböcker efter ämne och storlek. Skönlitteratur i bokstavsordning.

Hur viktig är fika för dig?
Jag älskar att gå på café men mest gillar jag afternoon tea, kanske för att man gör det så sällan.

Vad är ditt favoritfika?
Jag älskar att titta på hissnande bakverk och överdådiga tårtor. Men det som ögat älskar gillar inte alltid magen så det får bli kanel- eller kardemummabulle.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Sabine Schulz-Svensson medverkar med novellen ”Det svåra beslutet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.