Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Inger Lernevall

Berätta kort om dig själv
Jag är journalist och tidningsformgivare och bor med min man i Runby, Upplands Väsby utanför Stockholm. Litteratur är ett av mina stora intressen, både att läsa och skriva själv och det här är min tionde publicerade novell. Jag är medlem i Mariefreds skrivargrupp, jag bodde där i många år. Ett annat stort intresse är improvisationsteater som också slukar mycket av min tid och berikar både berättarlusten och livet som helhet.

Hur fick du idén till din novell?
Jag funderar alltid på saker att berätta om och just frågan om makt och vanmakt intresserar mig. Min huvudperson, en ung tjej, har jag burit med mig ett bra tag och det kändes som ett naturligt steg att göra en fikastund riktigt viktig för henne.

Vad betyder skrivande för dig?
Massor, det är en del av den jag är.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag sorterar skönlitteraturen i bokstavsordning.

Hur viktigt är fika för dig?
Viktigt!

Vad är ditt favoritfika?
Att fika någonstans i naturen. Aldrig är kaffedoften så härlig som när man skruvar av locket på sin termos i skogen eller på badklippan.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Inger Lernevall medverkar med novellen ”Medan kafeterian är stängd”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.