Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Benny Fröjd

Berätta kort om dig själv
Jag heter Benny Fröjd, är 56 år, uppvuxen och boende i Gävle. Jag bor med sambo och två katter och jobbar som psykolog. Förutom att skriva så läser jag en del, naturligtvis. Det blir allt från serietidningar till fackböcker. Ett annat intresse jag har är gamla bilar.

Hur fick du idén till din novell?
Jag utgick från mitt eget förflutna som fabriksarbetare och tänkte hur rollerna skulle förändras om någon kom ut. Det är ju en något ”grabbig” arbetsmiljö.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet ger avkoppling. Jag tycker också om att kunna sätta mig och testa vissa knasiga idéer.

Hur sorterar du din bokhylla?
I min bokhylla, eller rättare sagt: min del av vår hylla, står böckerna tämligen slumpmässigt uppställda. Det är inte ens så att alla böcker av samma författare står bredvid varandra, utan det kan bero på bokens höjd vilken hylla den hamnar i.

Hur viktigt är fika för dig?
Det är viktigt med fika för mig. Jag fikar ganska ofta. Jag tycker det är mysigt, dels för pausen i sig men också för att jag är en gottegris.

Vad är ditt favoritfika?
Favoritfikat är en stor bit chokladtårta och en Coca-Cola.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Benny Fröjd medverkar med novellen ”På rätt kurs”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.