Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Katja Slonawski

Berätta kort om dig själv
Jag är 25 år, från en ö utanför Göteborg. Studerar förlags- och bokmarknadskunskap i Lund och jobbar extra som biblioteksassistent. Mycket i mitt liv handlar alltså om böcker och berättelser, men när jag inte skriver gillar jag att löpträna.

Hur fick du idén till din novell?
Hur får man en idé till något? Jag vet faktiskt inte. Den här började med titeln, en homage till en karaktär i en av mina favoritserier. Jag ville skriva en tight scen utifrån den, och resultatet blev en uppgörelse mellan far och dotter.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag ser skrivandet som ett jobb, det är något jag behöver göra. Då och då är det en ren njutning, men för mig är det oftast inte så.

Hur sorterar du din bokhylla?
Det började med färg, men nu är det vilda västern. Min lägenhet är full av bokhögar, sorterade inbördes enligt någon form av logik.

Hur viktigt är fika för dig?
Fika kan innebära en välbehövlig paus i vardagen. Jag fikar gärna utomhus, oavsett väder, gärna på min balkong.

Vad är ditt favoritfika?
Jag ogillar bakverk, så bästa fikan för mig är svart kaffe och tobak.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Katja Slonawski medverkar med novellen ”Det är jag som är barnet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.