Författare berättar

Över en vårfika med Inka Persson

Foto: Julia Persson

Berätta kort om dig själv
Som yngst av sju syskon, lycklig mamma till två döttrar, mormor till fem barn och mormorsmor till fem är jag fortfarande ung och rask! Efter en lång karriär som högstadielärare, med musik, språk, poesi och samhällsengagemang på agendan, har jag gått vidare och blivit författare ”på heltid”. Andra delen av min romantrilogi om Violas våghalsiga vägval kommer ut denna vår på mitt eget förlag: www.girafforlag.se

Hur fick du idén till din novell?
Jag hittade idén på mina minnens bakgård. Där låg den gömd, men visst inte glömd…

Är det viktigt att läsa böcker?
Böcker är dörrar till okända länder,
till platser där andra saker händer
än sådant min vardagsvärld bjuder på.
Böcker är möten med nya personer,
chanser att växa i fler relationer
än dem mitt vardagsliv låter mig få.
Helt visst är böcker viktiga då!

Pocket, inbunden eller e-bok?
Böcker av papper vill jag ha,
pocketformatet passa mig bra.
Litteratur i fickan känns rätt,
särskilt om boken är mjuk och lätt.

Vad är ditt favoritfika?
En balja grönt te med en myntakvist
och en ingefärsbit – det är något visst.
En stor klick honung får landa i koppen
och jag tar en klunk. Att fika är toppen!

 

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Inka Persson medverkar med novellen ”Prinsessan på nätet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.