Författare berättarÖver en sommarfika

Över en sommarfika med Kristin Andersson

Berätta kort om dig själv
Jag är förälder, sambo, hundägare, hästfantast, mellanstadielärare och brinner för människors utveckling individuellt och i grupp. Jag gillar språk och det som språket betyder för vår identitet och vår uppfattning av världen.

Hur fick du idén till din novell?
En viktig inspirationskälla är en man jag ser ibland, men som jag inte känner. Han har en frisyr som signalerar att han försöker se ungdomlig ut trots en påtaglig flint som sprider sig över hjässan. Jag får en känsla av identitetskris som väcker min fascination när jag ser honom. Jag försökte sätta mig in i hur han tänker kring sitt utseende och där tog berättelsen sin början.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Jag läser själv alldeles för lite för egen del just nu, men tycker att det är viktigt. Däremot läser jag mycket för mina barn som är 1 och 5 år. Jag märker en tydlig skillnad hos mina elever i skolan beroende på hur mycket de läser. Den som läser mycket får ett rikare språk, lättare att uttrycka sig och lättare att leva sig in i andras tankar och känslor.

Pocket, inbunden, e-bok eller eller ljudbok? 
Formatet på boken spelar mig inte så stor roll, men när jag köper böcker själv så blir det oftast pocket. Ljudböcker är fantastiskt när man ska på långa resor med bil.

Berätta om ditt bästa fikaminne
När jag var yngre gjorde jag ibland utflykter med kompisar som vi planerade under en hel vecka. Vi planerade vad vi skulle äta och var vi skulle vara, vilket ofta var ute i naturen. Det var fika med äventyr utan tidspress. Det kan jag längta efter så här i vuxenlivet när allt ska gå fort och det ofta finns en tid att passa.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 27 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Kristin Andersson medverkar med novellen ”Chipstuttar och Robin Hoodfrisyr”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.