Över mållinjen

Över mållinjen med Carolina Vahlstedt

Kort om dig själv
Jag heter Carolina Vahlstedt och är en 27årig lärare från Hallstahammar. För tillfället arbetar jag som vuxenlärare på Barn- och fritidsutbildningen på Kompetensutvecklingsinstitutet i Västerås. Tidigare har jag arbetat som förskollärare.

På min fritid är jag ledare inom HSK Gymnastikklubb. Där leder jag olika träningspass för både stora och små. Jag lägger även mycket tid på skrivandet och för tillfället håller jag på att lära mig spela keyboard.

Sedan ett par år tillbaka är jag gift med min fantastiska make Robin. Vi bor i en villa i centrala Hallstahammar tillsammans med våra katter Lego och Tassimo. Jag träffade min man på internet och vi har sedan vår första dejt varit oskiljaktiga.

Vad inspirerade dig att medverka i en bok om målsättning?
Jag har känt under en längre tid att jag har en berättelse om min sjukdom, utmattningssyndrom, som har behövt komma fram. Sedan jag blev sjuk har jag velat förmedla kunskap kring sjukdomen men inte riktigt vetat hur, tills jag såg möjligheten till att medverka i en bok om målsättning.

Det som inspirerade mig var att få berätta min historia kombinerat med fakta om hur det är att leva med denna vanliga sjukdom. Fler och fler personer går in i väggen och därför tycker jag att det behöver lyftas mer.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet betyder allt för mig. För mig har det alltid haft en stor roll i mitt liv. Jag har alltid haft en livlig fantasi som gjort att jag enkelt fått flera idéer till olika berättelser. Det har känts som att jag måste låta fantasierna komma till liv genom att skriva de olika historierna. Jag kan känna hur det kliar i fingrarna efter att få skriva om det går för lång tid emellan. Därför har jag alltid med mig antingen datorn eller ett anteckningsblock för att kunna skriva ner mina idéer fort för att de inte ska försvinna.

Är det viktigt att ha mål/drömmar/önskningar?
Jag tycker det är viktigt att ha mål, drömmar eller önskningar. Det är det som driver oss framåt i livet och skapar motivation. Med hjälp av mål kan det vara enklare att veta vart man vill.

Vad är ditt/dina bästa tips för att nå dit man vill?
Hela mitt liv har jag skrivit olika berättelser. Däremot har jag alltid varit för feg för att skicka iväg något av mina färdiga alster. Jag valde till slut att börja försöka och skicka in noveller till olika tävlingar. Innan jag visste ordet av fick jag ett mejl om att jag skulle få medverka i antologin om målsättning. Mitt tips är därför att inte tvivla på dig själv. Tro på din egna förmåga och fortsätt försöka uppnå dina mål och drömmar.

Vad är ditt/dina bästa tips för att undvika misslyckande?
Mitt tips att lär dig av dina misstag och gör det bättre nästa gång. Vi alla gör misstag i livet, vissa misstag är större och vissa är mindre. Det är när vi låter våra misstag hindra oss från att göra saker i framtiden som jag tycker att det blir ett misslyckande.

 

I december lanserar Ariton Förlag boken ”Över mållinjen”, en antologi där 20 kvinnor delar med sig av sina erfarenheter om målsättning. Carolina Vahlstedt medverkar med kapitlet ”Ett steg i taget”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.