Över mållinjen

Över mållinjen med Carina Hammarsten

Vad inspirerade dig att medverka i en bok om målsättning?
Det var väl egentligen min egen livsresa som jag ville dela med mig av till alla andra därute som kanske upplever att de står och stampar på samma ställe. De som vill gå vidare. Jag fick diagnosen svår kronisk värk och Fibromyalgi 2005. Hösten 2011 gjorde jag en helomvändning i mitt liv och i februari 2014 startade jag företaget CH Spirituellt. Jag gjorde verklighet av en vision om helhetshälsa och sedan dess har jag mött så otroligt många fina människor och fått möjligheten att hjälpa så många av dem till en personlig utveckling och lotsat dem tillbaka till livet och glädjen igen. Sedan starten har jag också fått möjligheten att inspirera så många underbara människor som lyckats göra stora, positiva förändringar i sitt liv tack vare den kunskap, erfarenhet och kurser som jag delat med mig av och som varit en hjälp till självhjälp. Det som min vision också bygger på.

Jag är oerhört tacksam för att jag får möjligheten att medverka i den här boken och på så vis får möjligheten att inspirera fler fantastiska människor till att våga förändra sitt liv och leva sin vision, sina drömmar fullt ut.

Vad betyder skrivande för dig?
Så länge jag kan minnas har jag alltid skrivit. Flertalet dagböcker, linjerade skrivblock och flera noveller. Några noveller har under min uppväxt kommit med i tidningar som bl a Mitt Livs Novell. När jag var 16 år publicerades två av mina skrivna noveller om kärlek i tidningen Mitt Livs Novell och detta var stort för mig.

Att skriva betyder för mig, framför allt att ”få ur sig allt det som man kanske annars går omkring och bär på inom sig själv” och det i sin tur skapar stagnerad energi i kroppens energiflöde vilket blir blockeringar och  vilket i sin tur kan leda till fysiska symtom i kroppen. Jag skriver en hel del artiklar, bloggar och kursmaterial, marknadsföring, annonser med mera på egen hand för min hemsida och på mina sociala medier.

Skrivandet är ofta tankar, funderingar, idéer som jag och flera med mig har nytta utav och då framför allt i mitt arbete som vägledande coach. Mina klienter ombeds ofta att under en kurs hos mig skriva ned vad de känner, upplever, tolkar in och så vidare för att kunna gå tillbaka till dessa dokumentationer  under sin personliga utveckling och resa. Det blir mer verkligt när man ”ser” hur livet förändrats när man går tillbaka och läser igenom det man varit med om, lättare att lägga det bakom sig och veta att man gjort en personlig utveckling.

Är det viktigt att ha mål och drömmar? 
Ja, det är jätteviktigt att ha mål och drömmar. Framför allt att man sätter upp delmål på vägen till det stora målet, för att det inte ska kännas så jobbigt och svårt att nå det stora målet längre fram. Vägen dit är oftast ganska så svår och det är mycket man ska bearbeta och gå igenom innan man når det slutgiltiga målet.

Drömmar är något vi alla bör ha, för att drömma oss bort någon gång ibland ifrån all stress och bara vara i nuet, men också för att många av våra kanske viktigaste budskap kommer när vi drömmer. Det är nämligen i drömmen och i nuet som all magi skapas! Drömmar är en del i att hitta sitt inre rum, sitt högre jag, sin själ (om man så vill) och leva som den man är ämnad att vara, från det att man föddes.

Vad är ditt bästa tips för att undvika misslyckande?
För mig finns inga misslyckanden. Man kan aldrig misslyckas. Det är endast lärdomar som man måste gå igenom kanske både en och två gånger, för att nå det verkliga MÅLET.

Vad är dina bästa tips för att nå dit man vill?
För att nå sitt mål bör man:

1.      Ha en klar bild av målet inom sig
2.      Sätta upp små delmål på vägen
3.      Vara fokuserad på målet och visualisera att man nått målet framför sig
4.      Förstå att den känslan skapar en energifrekvens i kroppen som man sedan sänder du automatiskt ut i Universum för att attrahera det målet man vill nå (det kallas attraktionslagen – Law of attraction)
5.      Visualisera sig själv stående vid målet, hur underbart det känns och hur stolt man är över att man nått målet

 

I december lanserar Ariton Förlag boken ”Över mållinjen”, en antologi där 20 kvinnor delar med sig av sina erfarenheter om målsättning. Carina Hammarsten medverkar med kapitlet ”I mötet med själen finner vi vårt inre”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.