Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Sabine Schulz-Svensson

Berätta kort om dig själv
Jag är första generation svensk med en släkt som är en blandning av olika nationaliteter och etniciteter. Mångfalden har i högsta grad varit berikande, men det har även funnits tillfällen då det lett till utanförskap och mobbning i flera generationer.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Jag avskyr orättvisor och tog tidigt parti för de som inte kunde stå upp för sig själv. Ilska drev mig som ung. Idag är jag lite mer eftertänksam och mindre arg, men fortfarande orädd när det gäller.

Hur fick du idén till din novell?
Jag kände en man som efter ett helt liv med fru och barn en dag bröt upp. Han hade träffat sitt livs kärlek – en ung man. Detta var för länge sedan men historien fanns kvar.

Vad betyder skrivande för dig?
Allt som snurrar i huvudet, alla ord som sägs, alla intryck bearbetar jag med skrivandet. Jag har inget behov av att ”skriva av mig”, men jag har ett behov av att berätta, vilket jag är helt oförmögen till verbalt. Därför läser eller skriver jag istället. Lite varje dag.

Vad är en lyxfika för dig?
Utan tvekan en klassisk Afternoon Tea.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Sabine Schulz-Svensson medverkar med novellen ”Du har fattats mig”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.