Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Elin Dofs

Berätta kort om dig själv
Naturintresserad språknörd som alltid gillat att skriva. Jag har fastnat för novellformatet då det ger möjlighet att jobba med en text på detaljnivå, att vrida och vända på meningar och fundera över ordval. Jag inspireras av nya miljöer och möten med människor och tycker det är intressant att se hur människor beter sig i olika kontexter. Läser mycket och läser ofta om formuleringar som jag tycker är speciellt bra. Jag lyssnar mer än jag pratar och uttrycker mig bättre i skrift än i tal. Hittar gärna på något med min hund, hon är mitt bästa bollplank och under en hundpromenad kan jag avverka många novelllidéer.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
På ett café möts människor med olika bakgrund och samtalen kan handla om vitt skilda saker, en bra miljö för att bygga en historia. Regnbågstemat är inget jag berört i mitt skrivande tidigare men jag kan föreställa mig hur samtalet över en regnbågsfika kan låta och de människor som deltar, jag kan bli den med en kopp kaffe vid bordet intill.

Hur fick du idén till din novell?
Jag hade nyligen läst en roman om en hockeyspelare som kom ut som homosexuell. Sätten att reagera intresserade mig, klubbledningen som velade mellan att spela i regnbågströjor eller att hissa en prideflagga, kontrasterade mot spelaren som bara ville att allt skulle vara som tidigare.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är en möjlighet att utforska nya miljöer och leva sig in i situationer som ligger långt från min vardag. Att försöka beskriva en smak eller känsla med ord är utmanande och utvecklande.

Vad är en lyxfika för dig?
Något sött att äta och en trevlig samtalspartner. I en miljö som är intressant att observera med människor i olika åldrar och diskussioner som rör många olika sinnesstämningar.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Elin Dofs medverkar med novellen ”Regnbågskriget”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.