Författare berättarHitta din motivation

Fyra frågor till Charlotte Ahlberg

I våras lanserade Ariton Förlag antologin Hitta din motivation där 15 författare ger sina bästa motivationstips. Charlotte Ahlberg medverkar med kapitlet ”Den hemliga formeln för bättre ekonomi”.

Berätta kort om dig själv
Jag heter Charlotte Ahlberg och är coach inom området företagsekonomi och styrelsearbete.

Under min uppväxt tillbringade jag mycket tid med mormor Axin, som var egenföretagare. Hon skapade därigenom min övertygelse att det är självklart att vara kvinna och företagare. Min mormor är en värdefull inspirationskälla till att det går att försörja sig på allt man har ett passionerat intresse för. Passionen skapar en inre motivation och ger kraft att vilja göra den lilla extra ansträngningen som kan behövas för att lyckas.

Berätta kort om vad du skriver om i ditt kapitel i boken
Är du nyfiken på den hemliga formeln för bättre ekonomi? I mitt kapitel i boken Hitta din motivation kan du läsa om hur du kan förbättra din ekonomiska frihet. Du får kanske upp ögonen för hur du fattar ekonomiska beslut och då kanske du bestämmer dig att förändra något i din vardag. För mig handlar det inte om siffror och pengar utan om att skapa en förståelse för hur våra egna känslor påverkar våra ekonomiska beslut. Ekonomiska beslut är aldrig logiska! Du får också fem konkreta tips som kan ge dig en kickstart att göra det ditt hjärta vill och din plånbok behöver.

Hur sorterar du i din bokhylla?
Det är en underbar känsla att ha huset fullt med böcker. Det ger kraft och lugn i vardagslivet. När jag tittar på böckerna i bokhyllan vill jag känna känslan av harmoni, ordning och reda. Jag sorterar efter ämnesområde, t ex jobblitteratur för sig och skönlitteratur för sig, därefter är det storleksordning som gäller.

Vad läser du just nu?
Jag älskar böcker och för mig är det ett måste att ha en trave med böcker på gång samtidigt. Just nu ligger 12 livregler ett motgift mot kaos av Jordan B Peterson och Kvinnor förändrar världen av Melinda Gates, överst i bokhögen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.