FEATUREDSenasteUnder ytan

Att inte kunna bromsa

Av Annelie Strömberg

Berätta kort om dig själv
Jag är uppväxt i Gullspång. Hela mitt vuxna liv har jag bott i Mariestad. Jag är gift och har tre barn.

När jag skriver använder jag mig ofta av mina egna upplevelser. Jag har i vuxen ålder fått diagnosen adhd. Jag är även mamma till barn med funktionsvariationer. Det har alltid varit självklart för mig att skriva om olika sätt att vara. Eftersom jag brinner för att sprida kunskap om olika diagnoser är jag även aktiv i Attention Skaraborg.

Med mitt skrivande vill jag förmedla att vi alla är unika och har styrkor. En diagnos kan absolut vara en tillgång vid många tillfällen. Det gäller att samhället ser möjligheterna istället för att kräva att vi alla ska vara likadana och fungera på samma sätt. Jag skriver mestadels för barn. Att få medverka i Aritons novellantologier är en bra möjlighet för mig att få bredda mitt sätt att skriva.

Utöver skrivandet tycker jag om att umgås med nära och kära, promenera med vovven, påta i trädgården, pyssla knasiga saker och leta fynd på loppisar.Jag tycker om att hålla igång och har ofta många projekt på gång.

Vad inspirerade dig till att medverka i projektet ”Under Ytan”?
Jag tycker det är viktigt att uppmuntra människor att våga berätta om det som inte syns utanpå. Vi behöver ha större förståelse för varandra.

Hur känns det att skriva om sitt liv?
Det kom naturligt för mig. Jag är öppen av mig som person. Men ibland funderade jag på hur mycket som är lagom att berätta. En del saker väljer man ju såklart bara att dela med sina närmaste.

Vad betyder skrivande för dig?
Det är nödvändigt för mig för att må bra.

Om du tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med EN bok – vilken skulle det vara?
En skrivbok såklart! Så jag hade något vettigt att göra.

 

I maj publicerar Ariton Förlag en antologi med 22 verkliga berättelser om det som inte syns på ytan. Annelie Strömberg medverkar med ”Att inte kunna bromsa”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.