Författare berättar

Över en vinterfika med Annelie Strömberg

annelie-strombergBerätta kort om dig själv 
Jag bor i Mariestad med man och tre barn. Jag har tidigare gett ut Om man tar på solen blir man bränd! (Miders 2014), Ramsiga tramsor, (Safaro 2016) tillsammans med andra författare och illustratörer samt Sofia med knuff-inte ett dugg annorlunda (Idus 2016).

Hur fick du idén till din novell?
Kan inte påminnas om att jag fått idén vid någon särskild tidpunkt, berättelsen är helt påhittad. En flyktig tanke som jag sedan utvecklat.

 

Vad betyder skrivande för dig?
Något jag inte kan vara utan, skrivandet är en viktig del av mig. Jag skriver för att jag mår bra av det. Att jag nu blivit utgiven är såklart otroligt roligt och ger mig inspiration att skriva ännu mera!

Senast lästa bok?
Kranvridarna av Karin Brunk Holmqvist, rekommenderas!

Vad är ditt favoritfika?
Cappucino med chokladbiskvi om jag är på café, hemma är min dotters kladdkaka svårslagen! Man kan aldrig fika för mycket!

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Annelie Strömberg medverkar med novellen ”Smältvatten”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.