Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Ann-Sofie Lövqvist

Berätta kort om dig själv
Jag bor i Malmö sedan tjugo år, men är uppväxt i Vadstena. Gift och har två barn.

Hur fick du idén till din novell?
Novellen var ursprungligen ett kapitel i ett romanprojekt jag höll på med eller snarare en bit backstory som inte riktigt passade in. Jag hade länge haft en tanke om att omarbeta det till en novell och nu kom jag till skott, eftersom jag tyckte att berättelsen passade temat för antologin.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag har alltid skrivit eller drömt om att skriva. För mig är det något roligt, men också något svårt. Jag tycker om att försjunka i en annan värld, gå in i andra personligheter och fundera över ord och rytm, men det är inte alltid jag blir nöjd med resultatet. Det är glädje, välbehag och ångest.

Hur sorterar du din bokhylla?
Efter ämne och författarens namn. Men på grund av ständig platsbrist är ordningen inte absolut.

Hur viktigt är fika för dig?
Egentligen är det väl själva pausen som är viktig, att ha en ritual där man sätter sig ner och tar det lugnt, lägger det man håller på med åt sidan för att sedan kunna ta sig an det med ny kraft. Det är också ett sätt att träffas, en sorts förevändning, som kanske inte borde behövas men ändå är ganska trevlig.

Vad är ditt favoritfika?
Jag har svårt för det där med favoriter. Det skiftar ju. Men en tårtbit på konditori Hollandia är ju aldrig fel.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Ann-Sofie Lövqvist medverkar med novellen ”Ekhagen”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.